Egyértelműen mindenki sokkal többet várt Kimi Räikkönen ferraris visszatérésétől, mint amennyit eddig mutatott a finn. A 2007-es bajnok ugyanúgy csak Fernando Alonso árnyékában versenyez, mint korábban Felipe Massa, 10 futam alatt mindössze 19 pontot gyűjtött, miközben a spanyol 97 pontot szedett össze.
Räikkönen a Német Nagydíjon újra nullázott, Alonso 5. helye pedig kevés volt Valtteri Bottas 2. pozíciójával szemben, a Williams mostanra megelőzte a Ferrarit a konstruktőri versenyben. A kétszeres világbajnok nem elégedett csapattársa teljesítményével.
“A konstruktőri bajnokságban a Williams mögé csúsztunk. Megint csak egy autóval számolhattunk, ezen javítanunk kell” – mondta.
Míg Räikkönennek odaszúrt, hockenheimi küzdőpartnerét, a Red Bull-os Daniel Ricciardót csak méltatni tudta a futam után:
“Daniel Ausztrália meglepetése, hihetetlenül teljesít. Azt hiszem 7-3 arányban verte Sebastiant az első tíz futamon, erre valószínűleg senki sem számított. Fantasztikusan vezet és nagyon okosan csatázott. Miután megelőztem, folyamatosan kihasználta a szélárnyékomat, későn fékezett, későn bújt be, de sosem rontotta el a kanyart. Nagyon-nagyon okosan csinálta, a szabályokat is végig tiszteletben tartotta, nagyszerű csata volt.”