Sebastian Vettel jól jött ki a rajt utáni kavarodásból a Német Nagydíjon, végül a negyedik helyen végzett Hockenheimben. A négyszeres bajnok szerint ez volt a Red Bull számára a maximum, a dobogóra nem volt reális esély.


“Ennyi volt a mai napban. Kár, hogy pezsgő helyett csak almafröccs jutott nekünk, de azért nem feledkezhetünk el arról, hogy ez egy nehéz verseny volt” – mondta Vettel. “Örülök, hogy ki tudtam hozni az optimumot a mai napból, ennél előrébb nem végezhettünk volna. Az meg, hogy a csapatból ki hozza ezt az eredményt, nem számít igazán.”

Vettel Silverstone-hoz hasonlóan ismét összeakadt Fernando Alonsóval, most a spanyol egyszer megelőzte ugyan, de a végén Vettel nevetett. “Fernando és én mostanában valahogy mindig egymás útjába akadunk. A végén Danielnek is volt egy izgalmas csatája vele, de abból végül Fernando jött ki győztesen.”

Vettel egy alkalommal a két Ferrari-pilóta ellen egyszerre csatázott a hajtűnél, erre így emlékezett vissza. “Végül is volt elég hely mindannyiunk számára. Egy kicsit necces volt a helyzet, de szerencsére nem fékeztem el magam.”

Vettel: Ma az almafröccs volt a maximum 3


A Német Nagydíjon nemcsak Lewis Hamilton, hanem Daniel Ricciardo is nagy versenyt futott, Felipe Massa rajt utáni borulása az ausztrált hozta a legnehezebb helyzetbe. Ricciardónak a bukótérbe messze kifutva kellett kikerülnie a fejreállt Williamst, emiatt a mezőny végére, egy-két hellyel Hamilton elé esett vissza. Ricciardo innen is a hatodik helyen zárt, és majdnem visszaelőzte Fernando Alonsót is a végén.

“Nagyon jól szórakoztam, az egyik legélvezetesebb versenyem volt a mai” – nyilatkozta Ricciardo. “Természetesen nem az első körre gondolok, ott rossz helyen voltam rossz időben, ki kellett kerülnöm Felipét. Megesik az ilyesmi, utána rögtön mondtam a rádióban, hogy adjunk bele mindent, zárkózzunk fel, hogy büszkék lehessünk a mai eredményre. Keményen harcoltam, szerintem eléggé odatettem magam.”

“Ami a Fernando elleni csatát illeti, az ilyen pillanatokért élek. Nagyon élveztem, előre éreztem, hogy jó kis csata lesz. Én lágyon voltam, ő frissebb szuperlágyakon, így pontosan tudta, hogy előnyben van velem szemben. Mindent bevetettem, amit csak tudtam, majdnem meg is lett!”