A Német Nagydíjon a Lotus csapatfőnöke, Gerard Lopez bejelentette, hogy Pastor Maldonado jövőre is az istálló pilótája lesz. Romain Grosjean sorsa még nem dőlt el. Maldonado annak ellenére maradhat, hogy az idén még egyetlen pontot sem szerzett, de ezért nem kizárólag a venezuelait tartja felelősnek Lopez. Akinek pénzére egyébként is nagy szüksége van a csapatnak.

F1: Maldonado marad a Lotusnál 1
F1: Maldonado marad a Lotusnál 2

F1: Maldonado marad a Lotusnál

F1: Maldonado marad a Lotusnál

F1: Maldonado marad a Lotusnál 4
Fotó megosztása:
F1: Maldonado marad a Lotusnál 5


“Nem akarok túlságosan előreszaladni, de a szezon felénél annyit megerősíthetek, hogy a felállásunk ötven százaléka már biztos 2015-re. Pastor jövőre is velünk lesz” – mondta Lopez. “Az idei nehézségek ellenére Pastor felismerte a csapatban rejlő potenciált, ahogy mi is sokat látunk benne versenyzőként. Nagyszerű dolgokat fogunk megvalósítani közösen.”

Lopez elismerően szólt Grosjean teljesítményéről is, a francia azonban nem feltétlenül szeretne a Lotusnál maradni. Lehet, hogy a csapatfőnök egyébként is egy másik erős szponzori háttérrel érkező pilótát ültetne a helyére, ebbe a harcba a francia nem feltétlenül akar belemenni.

“Nem tudom” – válaszolta Grosjean a Német Nagydíj időmérője után arra a kérdésre, hogy marad-e a Lotusnál 2015-ben is. “Az a tervem, hogy versenyeket nyerjek egy olyan csapattal, amely képes nyerő autót adni. A jövő teljesen nyitott, és ugyan nálunk is lesznek még változások, ezek nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy győzelmekért harcoljunk.”