A Ferrarinál a Német Nagydíjon is érvényesült a megszokott forgatókönyv: Fernando Alonso az autóból mindent kifacsarva az 5. helyen ért célba, míg Kimi Räikkönent csak a futottak még kategóriában jegyezték Hockenheimben. A kétszeres világbajnok azt mondta, vért kellett izzadnia a gumik miatt:
“Nehéz futam volt. A végén át kellett állnunk háromkiállásos stratégiára, mert gumik sokkal jobban koptak, mint vártuk, húzós volt a gumik szempontjából. Bár ma nem volt napos, a pálya így is nagyon meleg volt. Magyarország is húzós lesz, mert az a pálya is nagyon igénybe veszi a gumikat, szóval javulnunk kell ezen a területen.”


A spanyol megint csatázgatott, a verseny első felében Sebastian Vettellel, a záró szakaszban pedig a másik Red Bull-pilótával, Daniel Ricciardóval küzdött. Élvezte a harcot.
“Igen, Kimit szendvicsbe fogtuk (Vettellel), de nem volt probléma. Hogy őszinte legyek, (Ricciardóval szemben) előnyben voltam a gumik miatt. Én akkor jöttem ki a bokszból friss abroncsokon, ő pedig már küszködött a tapadással, szóval csak ki kellett várnom három-négy kört és támadhattam. Legközelebb már egyelőbb lesz a küzdelem.”
Kimi Räikkönen – sajnos immár szokásához híven – nem volt komoly tényező a futamon, a 12. helyről indulva a 11. pozícióban zárt, nem szerzett pontot. A Massával szintén nullázó Williams a konstruktőri bajnokságban megelőzte a Ferrarit, a grove-iak 121 ponttal felléptek a 3. helyre, a maranellói alakulat 116 ponttal a 4. 

Felipe Massa már az első kanyarban kiesett, miután ütközött és az autója szikrákat hányva a tetején csúszott. Nem láttad az esetet? Itt a videó. Kattints!