Jól működnek a McLaren Német Nagydíjra vitt fejlesztései, legalábbis, ha az egykörös tempóból indulunk ki. A csapat többek között új hátsó szárnyat vitt Hockenheimbe, Kevin Magnussen meg is szerezte a negyedik helyet az időmérőn, a pénteki gyenge hosszú etapok miatt azonban a dán nem lát esélyt a dobogóra.


A McLaren számára kellemetlen meglepetés, hogy míg Magnussen a két Red Bullt is meg tudta előzni, addig Jenson Button be sem jutott a Q3-ba. Magnussen szerint ebben szerepe lehet a sok új alkatrésznek is. “Az autó itt másképp viselkedik” – mondta Magnussen. “Sok mindenen változtattunk, így a beállításokkal nincs könnyű dolgunk, talán emiatt küszködik Jenson is.”

“Van például egy új hátsó szárnyunk, amely a tervezettnél korábban került fel az autóra, ezért elismerést érdemel mindenki, aki a gyárban dolgozik. Nem tudom, hogy a versenyen mire lesz elég a teljesítményünk, a dobogó azonban valószínűleg elérhetetlen számunkra. Ahhoz nagyon sok szerencsére lenne szükségünk, bár a versenyen végül is minden megtörténhet. A negyedik hely kiindulásnak nem rossz.”

Button a Q2-ben először egy feltartásra panaszkodott a rádión, aztán arra, hogy nem stimmelt az autó egyensúlya. “Nem a Lotuson múlt” – ismerte el Button. “Volt még egy próbálkozásom, de valamilyen rejtélyes okból erre teljesen megváltozott az autó egyensúlya, egyáltalán nem volt tapadásom.”

“Nem tudom, hogy ennek van-e köze a FRIC kiszereléséhez, de tény, hogy az egész hétvégén problémáim voltak.”