A Ferrari a Német Nagydíj időmérőjén sem remekelt, Kimi Räikkönent már a Q2-ben elveszítették (12.), Fernando Alonso pedig a 7. lett. A spanyol a Twitteren azt írta, hogy “megint a maximumot” hozta, de a vasárnapi versenyt illetően csak félig-meddig bizakodó.


A spanyol dobogós helyezésben nem hisz, de reméli, hogy Rosberg és a Williamsek mögé érhet, igaz, az esős, hűvösebb idő jól jönne a Ferrarinak.
“Azt hiszem, a Williams és a Mercedes túl gyors, de a Red Bull, a Force India és a McLaren verhető. Hátulról is lesz fenyegetés, hiszen Button a 11. helyről rajtol friss gumikkal, gyors lehet  versenyen, elég Magnussen időmérős eredményére nézni” – mondta, kitérve arra, hogy a 30 fok feletti hőség azért gondokat jelenthet.
“Úgy gondolom, idén a hűvösebb időben voltunk versenyképesebbek. A gumik erősen kopnak, főleg a hátsók, mert alacsony leszorítóerő mellett kipörögnek, a nagy meleg pedig felerősíti ezt. Az időmérőn a friss gumik elfedték ezt a problémát, de holnap szerintem jobban küszködünk majd.”
Alonso: A győzelem kizárt 3


A már a Q2-ben kieső Räikkönen pénteken a vízpumpa meghibásodása, szombaton pedig az üzemanyag-nyomás problémái miatt nem ment eleget, a gyenge időmérős szereplés szinte adott volt:
“Amikor feltettem a második szett gumit, valamiért kitört az autó fara a 2-es kanyarban, azzal sok időt veszítettem, amit már nem tudtam visszahozni. Egyszerűen nem tudtam összerakni a kört, pedig az autó nem tűnt rossznak. De tegnap délelőtt és ma délelőtt is voltak gondok, nyilván ez sem segített.”