A Ferrari a Német Nagydíj időmérőjén sem remekelt, Kimi Räikkönent már a Q2-ben elveszítették (12.), Fernando Alonso pedig a 7. lett. A spanyol a Twitteren azt írta, hogy “megint a maximumot” hozta, de a vasárnapi versenyt illetően csak félig-meddig bizakodó.
Alonso: A győzelem kizárt 1
Alonso: A győzelem kizárt 2

Alonso: A győzelem kizárt

Alonso: A győzelem kizárt

Alonso: A győzelem kizárt 28
Alonso: A győzelem kizárt 29
Alonso: A győzelem kizárt 30
Alonso: A győzelem kizárt 31
Alonso: A győzelem kizárt 32
Alonso: A győzelem kizárt 33
Alonso: A győzelem kizárt 34
Alonso: A győzelem kizárt 35
Alonso: A győzelem kizárt 36
Alonso: A győzelem kizárt 37
Alonso: A győzelem kizárt 38
Alonso: A győzelem kizárt 39
Alonso: A győzelem kizárt 40
Alonso: A győzelem kizárt 41
Alonso: A győzelem kizárt 42
Alonso: A győzelem kizárt 43
Alonso: A győzelem kizárt 44
Alonso: A győzelem kizárt 45
Alonso: A győzelem kizárt 46
Alonso: A győzelem kizárt 47
Alonso: A győzelem kizárt 48
Alonso: A győzelem kizárt 49
Alonso: A győzelem kizárt 50
Alonso: A győzelem kizárt 51
Alonso: A győzelem kizárt 52
Fotó megosztása:
Alonso: A győzelem kizárt 53


A spanyol dobogós helyezésben nem hisz, de reméli, hogy Rosberg és a Williamsek mögé érhet, igaz, az esős, hűvösebb idő jól jönne a Ferrarinak.
“Azt hiszem, a Williams és a Mercedes túl gyors, de a Red Bull, a Force India és a McLaren verhető. Hátulról is lesz fenyegetés, hiszen Button a 11. helyről rajtol friss gumikkal, gyors lehet  versenyen, elég Magnussen időmérős eredményére nézni” – mondta, kitérve arra, hogy a 30 fok feletti hőség azért gondokat jelenthet.
“Úgy gondolom, idén a hűvösebb időben voltunk versenyképesebbek. A gumik erősen kopnak, főleg a hátsók, mert alacsony leszorítóerő mellett kipörögnek, a nagy meleg pedig felerősíti ezt. Az időmérőn a friss gumik elfedték ezt a problémát, de holnap szerintem jobban küszködünk majd.”
Alonso: A győzelem kizárt 54


A már a Q2-ben kieső Räikkönen pénteken a vízpumpa meghibásodása, szombaton pedig az üzemanyag-nyomás problémái miatt nem ment eleget, a gyenge időmérős szereplés szinte adott volt:
“Amikor feltettem a második szett gumit, valamiért kitört az autó fara a 2-es kanyarban, azzal sok időt veszítettem, amit már nem tudtam visszahozni. Egyszerűen nem tudtam összerakni a kört, pedig az autó nem tűnt rossznak. De tegnap délelőtt és ma délelőtt is voltak gondok, nyilván ez sem segített.”