Nico Rosberg a múlt héten megházasodott, a hét elején szerződést hosszabbított a Mercedesszel, a hétvégén pedig igen jó esélyekkel indul neki, hogy megnyerje hazai futamát.

Honfitársa, a négyszeres bajnok Sebastian Vettel élete messze nem ilyen sima mostanában, a versenyképtelen Renault-motor miatt gyakorlatilag elúszott a címvédés lehetősége, sőt még csapattársa, Daniel Ricciardo is rendszeresen veri. Rosberg sajnálja Vettelt.
“Egyértelműen nehéz lehet megélni a sikerek után, hogy az autó hirtelen nem a legjobb. Főleg, hogy Sebastianban buzog a versenyszellem” – mondta az APA hírügynökségnek a bajnoki éllovas. 
F1: Rosberg sajnálja Vettelt 1
F1: Rosberg sajnálja Vettelt 2

F1: Rosberg sajnálja Vettelt

F1: Rosberg sajnálja Vettelt 4
Fotó megosztása:
F1: Rosberg sajnálja Vettelt 5


Bár idén tényleg nem a Red Bull, hanem a Mercedes a legjobb autó, Vettel azt mondja, nem ülne át, azaz nem készül átszerződni más csapathoz.
“Én inkább maradok a saját autómban. Tény, hogy mostanában nem mennek jól a dolgok, de szerintem ez csak átmeneti. A Red Bull számomra különleges jelentőséggel bír, nem is csak az elmúlt pár Forma-1-es év miatt, hanem mert már a pályám kezdetétől támogattak” – nyilatkozta a Buntének, elismerve, hogy nem csak az autó jelenti a gondot, Ricciardo pillanatnyilag jobban vezet nála.
 
“Ő kevesebbet hibázik nálam, szóval egyértelműen kijár neki a tiszteletem” – mondta a Mark Webber helyére idén előléptetett ausztrálról.