Június közepén a Nürburgring új tulajdonosa, a Capricorn azt jelentette be, hogy 2015-től már csak náluk rendezik a Német Nagydíjat, véget ér a Hockenhemmel folytatott éves rotáció.
Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is megerősítette ezt akkor egy interjúban: “Semmi bajom Hockenheimmel, de úgy tűnik, ők nem képesek megfelelni a feltételeinknek. Különleges szerződést kötöttünk, hogy ezzel is segítsük őket, de ez nem maradhat így örökké. Ha a Nürburgringgel hosszú távra szóló szerződést kötünk, akkor az a legokosabb, ha felbontjuk a jelenlegi szerződéseket és már 2015-től az újat léptetjük életbe.”
F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam 1
F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam 2

F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam

F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam

F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam 8
F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam 9
F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam 10
F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam 11
F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam 12
Fotó megosztása:
F1: Nem ez lesz az utolsó hockenheimi futam 13


Hockenheimben természetesen nagyon felháborodtak, a pálya főnöke, Georg Seiler pedig továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy nem az e hétvégi Német Nagydíj lesz az utolsó Forma-1-es futamuk.
“A közleményt a Capricorn adta ki, nem Bernie Ecclestone. Nagy kár volt ezt négy héttel a Német Nagydíj előtt bedobni – íratlan szabály, hogy a szerződés aláírásáig csendben kell maradni” – idézte Seilert a DPA hírügynökség.
A kérdésre, hogy megvitatja-e a helyzetet a hétvégén Ecclestone-nal, Seiler így felelt: “Folyamatos kapcsolatban vagyunk, de épp ez a lényeg, a bizalmas tárgyalásokról nem beszélünk kifelé.”
“De én nem aggódom, ugyanis 2018-ig szerződésünk van (a verseny rendezésére)” – összegzett.