A hétvégi, hockenheimi Német Nagydíjon a magyarországihoz hasonló szeszélyes nyári időjárás fogadja a Forma-1-eseket, 30 fok feletti hőmérséklet és zivatarok várhatók. A pénteki edzésnapon és a szombati időmérő idején napos idő, 29-33 Celsius fok várható, vasárnap azonban délelőttől végig előfordulhatnak kisebb vagy akár nagyobb záporok, zivatarok is, a hőmérséklet 26-28 fok körül tetőzhet.
A Pirelli a Német Nagydíjra a kínálat két legtapadósabb keverékét, a lágyat (sárga) és a szuperlágyat (piros) viszi, persze a fentiek alapján vasárnap szükség lehet majd az esőgumikra is.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2012-vel ellentétben idén már két, független DRS-zónát jelölt ki a pályára: az első szakasz az 1. és 2. kanyar között, míg a második a 4. és 6. kanyar közötti ívelt “egyenesre”, a Parabolikára esik.
Az FIA pilótastewardnak az F1-ben 1973 és ’82 között a Surteesnél, a McLarennél, az Arrowsnál és a March-nál összesen 104 futamot lehúzó, egy győzelmet és nyolc további dobgós helyezést szerző Jochen Masst jelölte. A pályafutása során később el Le Mans-győzelmet is begyűjtő német versenyző első ízben vállal ilyen szerepet.  
F1: Hőség és zivatarok a hétvégén 1