A Mercedes 2014-re olyan erős autót épített, amelyikkel gyakorlatilag az idény első harmadára eldöntötték a konstruktőri cím sorsát, és az is világos, hogy egyéniben csak Nico Rosberg vagy Lewis Hamilton diadalmaskodhat majd.
Az viszont, hogy melyikük lesz a bajnok az év végén, még teljesen nyitott, ugyanis kilenc fordulónyi adok-kapok után a különbség mindössze négy pont kettejük között, a csata végtelenül kiélezett. A rivalizáció persze feszültségeket generál, bizalmatlansághoz, titkolózáshoz is vezet, aminek nem örül a csapat, ezt a főnök, Toto Wolff már korábban elismerte.
F1: Belenyúlnak a Mercedes-párharcba? 1
F1: Belenyúlnak a Mercedes-párharcba? 2

F1: Belenyúlnak a Mercedes-párharcba?

F1: Belenyúlnak a Mercedes-párharcba?

F1: Belenyúlnak a Mercedes-párharcba? 5
F1: Belenyúlnak a Mercedes-párharcba? 6
Fotó megosztása:
F1: Belenyúlnak a Mercedes-párharcba? 7


“A motorsportban egyénként nem lehet dominálni. A pozíciónk a közös munkát dicséri. Persze bizonyos területeken a pilóták megtartanak maguknak ezt-azt, hogy ezzel lépéselőnybe kerüljenek, és a csapat ezt is elfogadja. Azonban ennek nem lehet negatív hatása a csapat haladására” – mondta nemrég a Speed Weeknek Wolff.
Az olasz Autosprint most arról ír, hogy a Mercedesnél úgy próbálják kiegyenlíteni az esélyeket, hogy mostantól a két pilóta gyakorlatilag megegyező versenystratégiát kap majd, ugyanannyi bokszkiállást végez majd Rosberg és Hamilton.
A csapat elnöke, Niki Lauda továbbra is állítja, hogy szabad a verseny.
F1: Belenyúlnak a Mercedes-párharcba? 8


“Mindig is szabadon versenyezhettek, és ez így is marad. Már negyvenezerszer megkérdezték ezt tőlem, de nincs változás. Ha be akartunk volna avatkozni, akkor azt már az idény elején megtehettük volna, de nem tettük” – mondta a háromszoros bajnok a brazil Totalrace-nek.
“Ugyanott tartunk most, mint Monaco után” – utalt a pontkülönbségre Lauda. “A csata teljes erőbedobással folytatódik. Jön Hockenheim – lehet, hogy a szívemnek nem tesz jót, de nagyon élvezetes!”