A Force India az elmúlt néhány versenyhétvégén ugyan hátrébb csúszott, de a silverstone-i csapat továbbra is a középmezőny egyik legerősebb szereplője. A Force India (91 pont) a Ferrari (106 p.), Williams (103 p.), és McLaren (90 p.) alkotta csoport sűrűjében küzd, a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya pedig bízik benne, hogy tudják is tartani magukat.
F1: Feléled a Force India 1
F1: Feléled a Force India 2

F1: Feléled a Force India

F1: Feléled a Force India

F1: Feléled a Force India 5
F1: Feléled a Force India 6
Fotó megosztása:
F1: Feléled a Force India 7


“Az 5. helyen állunk a bajnokságban, de hosszú még az idény. Továbbra is elég jó esélyünk van visszakapaszkodni a 4. helyre, még minden lehetséges. Az autónk az idény első felében mindenütt jól ment, bízom benne, hogy a második szakaszban is erős lesz. Rendszeresen fejlesztettük és jönnek még további frissítések” – mondta az indiai, aki a gyengébb otthoni teljesítmény után formajavulást ígér a Német Nagydíjra.
“Hockenheim közepes tempójú pálya, eddig jól szerepeltünk az ilyen jellegű helyszíneken. Nico hazai versenye is ez, biztosan még motiváltabb lesz, mint általában. Eddig minden futamon pontot szereztünk, de fontos, hogy mindkét autó hozza a pontokat, ha meg akarjuk őrizni a bajnokságbeli pozíciónkat. Az idény melegebb futamai közé tartozik majd a Német Nagydíj, és általában ez is kedvez nekünk.” 
Fernando Alonso mellett mostanra Hülkenberg az egyetlen, aki minden futamon pontot szerezett. Természetesen elégedett az eddigiekkel, a hazai versenyt pedig különösen várja:
“Ha így kimondjuk, akkor tudatosul bennem, hogy milyen jól is alakul ez az év! Még az olyan pályákon is sikerült pontot szereznünk, ahol kicsit küszködtünk. Silverstone-ban például nem volt tökéletes az autó balansza, de azért így is összejött négy pont. A németországi teljesítményt illetően bizakodóbb vagyok, főleg, hogy újra a lágy és a szuperlágy gumikat kapjuk.”
F1: Feléled a Force India 8


“Számomra nagy hétvége következik, nagyon várom. Hockenheimet igazán jól ismerem, számomra az volt a helyi versenypálya. 2005-ben ott vettem részt az első autóversenyemen és a Forma-3-ból is szép emlékeim vannak. Mindig sűrű a hétvége a szurkolók pedig különleges hangulatot teremtenek.  Nagyon szorítanak a német pilótáknak.”
Sergio Perez a Brit Nagydíjon ugyan nem szerzett pontot, de a múlt heti teszten hasznos munkát végzett Silverstone-ban. Bizakodva megy Hockenheimbe.
“A teszt jó lehetőség volt arra, hogy megvizsgáljuk azokat a dolgokat, amikkel gondunk volt a versenyhétvégén. Új aerodinamikai elemeket is kipróbáltunk, az adatok alapján majd eldönti a csapat, hogy használjuk-e őket Németországban. De úgy vélem, Hockenheimben egészen más helyzetben leszünk: a pálya sokkal jobban fekszik az autónknak. A lágyabb gumik és a magasabb hőmérséklet miatt is izgalmasabb lesz a verseny.”
“Szeretem a pályát, főleg az utolsó, stadionszektort. Szeretem lendületesen venni azokat a kanyarokat, sok időt lehet faragni azon a szakaszon. A pályafutásom során sok időt töltöttem Németországban, mindig jó visszatérni.”