Fernando Alonso elmondása szerint az elsőszámű célja jelenleg, hogy javítson a Ferrari formáján a Forma-1-ben, ahelyett, hogy azon gondolkodna, hogy meghosszabbítsa-e a szerződését 2016 utánra is az olaszokkal.


A spanyol versenyző ötödik éve versenyez a Ferrarinál, az elmúlt négy évben háromszor is második volt a világbajnoki pontversenyben. Ám kétszeres bajnok nem elégedett, hiszen egyértelműen újabb címre hajt, ám a Ferraritól eddig nem kapott megfelelő autót.   Korábban a Red Bull, idén a Mercedes versenyautói a verik a mezőnyt.

Nem lenne csoda ha Alonso elvágyódna Maranellóból. Kérője is akadhat, hiszen korábban a Red Bulltól táncolták körbe dicsérő szavakkal, illetve jó ideje tartja magát a pletyka, hogy a Honda szeretné a McLarenhez vinni.   

A jelenleg bajnokságban negyedik helyen álló versenyző azonban nem gondol a jövőre. “Nem gondolok túl hosszú távon, mert ennél vannak jelenleg fontosabb dolgaink is” – nyilatkozta a Brit Nagydíjat követően, amikor arról kérdezték, hogy meghosszabbítja-e 2016-ban lejáró szerződését.  

“A csapatnak akarok segíteni, úgy, hogy összegyűjtök annyi pontot, amennyi csak lehetséges. Minden erőfeszítésünkre, maximális összpontosításra és csapatmunkára van szükség, hogy fejlesszük az autót a következő évre. A 2016 utáni jövő olyan valami, ami most nem elsődleges, de meg kell néznünk mi a legjobb megoldás.”

Nyilatkozatában Alonso támogatásáról biztosította a csapat új vezetőjét Marco Mattiaccit is, jelezve, hogy lehetnek jó és rossz döntések, de az a legfontosabb, hogy a csapat egységes legyen, keményen dolgozzon, higgyen a változásokban és bízzon az emberiben. Mattiacci egyébként úgy tervez, hogy a jövőre Alonso és Kimi Räikkönen is a Ferrarinál versenyez. A finnről is folyamatosan pletykálják, hogy elhagyja a csapatot.