A Nemzetközi Automobil Szövetség visszautasította, hogy eljárást kellett volna indítania Kimi Räikkönen ellen a Brit Nagydíj első körében elszenvedett balesete miatt. Többen is a sportszabályzat 20.2-es pontját hozták fel a finn pilóta ellen, amely azt mondja ki, hogy a pályára csak abban az esetben lehet visszatérni, ha az biztonságos, és nem jár jogosulatlan előnyszerzéssel.


Räikkönen a panaszkodók szerint azzal szegett szabályt, hogy teljes gázzal próbált visszatérni a pályára egy erre világosan alkalmatlan ponton, így szó sem lehetett biztonságos visszatérésről. Az Autosport szerint az FIA megvizsgálta a balesetet, de arra jutott, hogy Räikkönen nem érdemel büntetést az eset miatt, mert 230 km/h-s tempóval hagyta el a pályát, de a visszatérés előtt egy kicsit elemelte a gázt.

Az FIA-t többen bírálták a verseny egy órás megszakítása miatt is, többek között Niki Lauda is kemény kritikát fogalmazott meg a szervezettel szemben. Az FIA szerint a hangoskodók “semmit nem tudnak a biztonságról”, a szövetség az ügyben semmilyen további magyarázkodást nem tart szükségesnek.