A négyszeres bajnok Sebastian Vettel a múlt hétvégi Brit Nagydíj időmérőjén ugyan megszerezte a második rajtkockát, de a futamon hátrafelé haladt, csak az 5. lett, miközben a 8. helyről rajtoló csapattársa, Daniel Ricciardo megint megverte, a 3. helyen ért be.


A kérdésre, hogyan viselte az újabb csalódást, így felelt: “Reggel egy frissítő borotválkozással kezdtem” – viccelődött a csapat szponzora, a Braun rendezvényén kedden. “A hétfő még elég nehéz, de kedden már jobb.”
A Lewis Hamilton hazai pályás győzelme után Vettel nem hiszi, hogy a jövő hétvégén, Hockenheimben ő is hasonlóan szerepelhet: “A Mercedes nagyon-nagyon erős, de a dobogót célzom majd.”
A címvédő azt mondta, hogy az idei hullámvölgy sem töri meg: “Nem veszett el a motivációm. Nem lehet örökké a csúcson lenni, de mindig a csúcsteljesítményre kell törekedni. Egyszerűen csak mások jobban dolgoztak nálunk.”
“De mi is javulni akarunk. Sok apró lépésből áll majd, nem egy nagy ugrás lesz. Kemény munka, de annál édesebb lesz majd a gyümölcse.”