A Ferrari 2014-ben alapvetően versenyképtelen, az olasz csapat eddigi legjobb eredménye egyetlen 3. hely, még a Kínai Nagydíjról. Fernando Alonso a múlt hétvégi silverstone-i versenyen a 6. lett, de Nico Rosberg kiesése nélkül még hátrébb végzett volna csak.


Alonso már tavaly óta egyre frusztráltabb, és bár elvileg 2016 végéig él a szerződése a Ferrarival, a McLaren már a jövő évre szeretné visszacsalogatni a spanyolt. A kétszeres világbajnok ex-McLaren-pilóta, Emerson Fittipaldi azt javasolja a spanyolnak, hogy maradjon még.
“Először is szeretném leszögezni, hogy Alonso egy mester! Jelenleg ő a Forma-1 mestere, és több bajnoki címet érdemelne” – mondta a brazil legenda.
“Bármelyik csapathoz mehetne és jól szerepelhetne, de szerintem a Ferrariban is megvan a potenciál, megvannak a képességeik és erőforrásaik ahhoz, hogy olyan autót adjanak neki, amilyet megérdemel. Szóval ha engem kérdeznek, szerintem világos, hogy mit kellene tennie: maradni kellene a Ferrarinál. Legalább még egy évet.”
F1: Alonso adjon még egy évet a Ferrarinak! 3


A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci a múlt hétvégén arról beszélt, hogy szerinte minkét jelenlegi versenyzőjük velük marad 2015-ben is – igaz, az olasz tudja, hogy nagy változásokra lesz szükség Maranellóban.
“Egyértelműen dolgoznunk kell a javuláson, mert itt a 6. helyen végeztünk. Nem vagyunk elégedettek a 6. hellyel, szóval 2015-re egy másféle csapatot kell összehoznunk” – mondta a Brit Nagydíj után.
Úgy tudni, hogy a Ferrari leváltotta korábbi motorfőnökét, Luca Marmorinit, a háttérben pedig több más szakembert is igazolt a riválisoktól, azonban Mattiacci nem kívánt részletekbe menni ezt illetően:
“Nem szeretnék konkrét személyeket hibáztatni” – felelt a Marmorinit illető kérdésre. Átalakítjuk, megerősítjük a csapatot, konkrét személyekről nem akarok beszélni. Nincs mit bejelentenem, a legjobb bejelentés a jó eredmény lesz.”