Óriási várakozások előzték meg Kimi Räikkönen idei ferraris visszatérését, de épp ezért hatalmas csalódást is jelent, hogy a 2007-es világbajnok csak küszködik 2014-ben, nyolc forduló alatt 19 pontot gyűjtött, a bajnokság 12. helyén áll.
Egyesek szerint a kiábrándító teljesítmény miatt már az év végén távozhat, de ha rajta múlik, akkor sem marad sokkal tovább, árulta el a Brit Nagydíj előtt.
“Addig maradok, amíg tart a szerződésem (2015 vége), és utána valószínűleg abbahagyom. Szerintem ez lesz” – mondta.


A kérdésre, hogy az F1 után hol folytathatja majd, így felelt:
“Még nem tudom. Sok dologba belekóstoltam már, az sosem árt, és a Forma-1 mellett sem ártana, sőt csak hasznos. Mindig tanul az ember, amikor különböző dolgokat vezet, az a gond, hogy a csapatok viszont féltik a versenyzőket a sérüléstől.”
“A korábbi ferraris időszakomban elengedtek pár ralira, és szerintem ez nagyon hasznos is volt. De minden csapat másképp működik. Szerintem nekünk, versenyzőknek és a szurkolóknak is jó lenne, ha több dolgot csinálhatnánk egyszerre” – magyarázta, azonban kérdésre hozzátéve, hogy nem ezen múlik, marad-e a Forma-1-ben.
“Nem hiszem, mert amikor úgy érzem, hogy eljött az idő elbúcsúzni a Forma-1-től, akkor abba kell hagyni. Nem számítana, ha mellette csinálhatnék mást, mert a döntés az F1-ről szól, arról, hogy mikor kell befejezni.”
Míg Räikkönen a búcsú gondolatával foglalkozik, Fernando Alonso addig akar maradni, amíg háromszoros bajnok nem lesz. A Ferrarinál 2016 végéig van szerződése, de a McLaren is csábítgatja, már 2015-re. A spanyolt is megkérdezték a jövőről.
F1: Räikkönen a visszavonulásra készül 3


“Jelenleg nem gondolkodom hosszabb távon, vannak fontosabb dolgok is annál. Szeretnék minél több pontot hozni a csapatnak ezen a hétvégén és az egész évben, mert a konstruktőri bajnokságban elég érdekes a helyzet, nagyon kicsin múlhat, hogy a 2. vagy a 6-7. helyen végzünk. A pontszerzésre kell koncentrálnunk. A 2016 utáni jövő egyelőre másodlagos, majd meglátom, mi lesz, ha egy kicsit közelebb kerülünk hozzá.”