A Ferrarinál ugyan szinte megváltásként várták a 2014-es szabályváltozásokat, a küszködős 2013-as idény után az ideit már a bajnoki küzdelemének képzelték, de a csapat még a tavalyinál is gyengébben muzsikál.
F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt 1
F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt 2

F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt

F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt

F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt 6
F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt 7
F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt 8
Fotó megosztása:
F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt 9


Maranellóban nagy átszervezésekkel próbálnak megújulni, a Stefano Domenicali helyére ültetett csapatfőnök, Marco Mattiacci a háttérben dolgozik. A Red Bull-os Adrian Newey-t is megpróbálták elcsábítani, az nem sikerült, de a korábbi nagyágyú, Ross Brawn visszacsábítása is a tervek között van, írja a Corriere della Sera.
Az olasz lap szerint a Mercedestől 2013 után visszavonult angolnak évi 5 millió eurós (bő 1,5 milliárd Ft) ajánlatot tettek. A Schumacher-korszak technikai főnöke idén májusban már felbukkant Maranellóban, bár akkor mind ő, mind a Ferrari azt állította, hogy szigorúan magánjellegű, baráti látogatás volt.
A Ferrari versenyképtelenségét jól mutatja, hogy Silverstone-ban csütörtökön Fernando Alonso már arról beszélt, hogy a középmezőny elöl kell menekülniük.
“Ha őszinte vagyok, azt mondom, hogy nem, idén már lehetetlen számunkra a futamgyőzelem. Ézt érzem. Persze 2011-ben is úgy gondoltam, hogy lehetetlen nyernünk, aztán itt, Silverstone-ban győztem, szóval bármi lehetséges. Mindent megteszek majd, hogy élni tudjak vele, ha adódik rá lehetőség.”
F1: A Ferrari milliárdokkal csalogatja Ross Brwnt 10


“Ausztriában nem csak a Williams volt az ellenfelünk, a McLaren, a Force India, a Toro Rosso csoportjában voltunk. Sajnos nem csak a Williamsről van szó. Fejlődnünk kell, egy kicsit el kell lépnünk ezektől a csapatoktól. Érdekes dolgok történhetnek a konstruktőri bajnokságban, szóval minden erőnkkel arra kell koncentrálnunk.”
“Ha nem szerzünk több pontot, és 6-7. helyen végzünk a konstruktőriben, akkor az a jövő évben is árt majd a csapatnak a pénzdíjak miatt.”
A Ferrari jelenleg 98 ponttal a 3. a versenyben, de mögötte szorosan ott sorakozik a Force India (87 p.), a Williams (85 p.), és a McLaren sincs olyan messze a 72 egységével.