F1: Vezércsere a Renault-nál 1
F1: Vezércsere a Renault-nál 2

F1: Vezércsere a Renault-nál

F1: Vezércsere a Renault-nál

F1: Vezércsere a Renault-nál 4
Fotó megosztása:
F1: Vezércsere a Renault-nál 5
A Caterham után újra a Renault-nál


Az előzetes spekulációknak megfelelően tegnap bejelentették, hogy a Caterham-csapatot eladták, az alakulat élére pedig új vezető, az egykori F1-pilóta Charistijan Albers került. Az eddigi csapatfőnökről, Cyril Abiteboulról úgy gondolták, hogy visszatér majd a Renault-hoz, ez is bevált.
A francia gyártó csütörtök délelőtt bejelentette, hogy a Renault Sport elnök-vezérigazgatója, Jean Michel Jalinier személyes okokból történő nyugdíjazását kérte, az ő posztját a Jerome Stoll veszi át, aki emellett marad marketing- és gazdasági főigazgató is.
A Renault-nál 2001-től 2012-es caterhames átigazolásáig dolgozó Abiteboul ügyvezető igazgatóként tér vissza a francia gyártóhoz.
Eddig a hivatalos rész, de jöhetnek még változások, ugyanis az elmúlt napokban az is felröppent, hogy a Renault eladná az F1-es motorgyártó részlegét, amelyet a Red Bull venne át, vagy ha eladás nem is történik, az energiaital-gyártó valamilyen megegyezés keretében átvehetné az irányítást, az átalakításokat Abiteboul vezényelné.