Sebastian Vettel egyértelműen a 2014-es szezon egyik legnagyobb negatív meglepetése, a négyszeres világbajnok küszködik az új autóval, az idény első harmadában nem tudta tartani a lépést csapattársával, az immár futamgyőztes Daniel Ricciardóval sem.
F1: Vettel menjen a Ferrarihoz! 1
F1: Vettel menjen a Ferrarihoz! 2

F1: Vettel menjen a Ferrarihoz!

F1: Vettel menjen a Ferrarihoz!

F1: Vettel menjen a Ferrarihoz! 5
F1: Vettel menjen a Ferrarihoz! 6
Fotó megosztása:
F1: Vettel menjen a Ferrarihoz! 7


Sokan úgy értékelik ezt, hogy a korábbi kritikusoknak igaza volt, és a “király meztelen”, mások szerint viszont csak a versenyképtelen autó és a balszerencse van a háttérben. Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone az utóbbiak táborába tartozik. 
“A megfelelő autóval Vettel mindent megnyert az elmúlt négy évben. És ha megint megfelelő autója lesz, akkor további bajnoki címeket szerez majd. Mindenkinél gyorsabb” – mondta a Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy talán az átigazolás jót tenne a németnek.
“Ha a Ferrari újra gyors autót tud készíteni, akkor Vettelnek Maranellóban a helye. Oda kell mennie, ahol a legjobb autót kaphatja.”
Bár az átigazolásban biztosan nem ért egyet barátjával, Ecclestone-nal, a Red Bull főnöke is meg van győződve róla, hogy a 27. születésnapját holnap ünneplő Vettel továbbra is kiemelkedő versenyző.
F1: Vettel menjen a Ferrarihoz! 8


“Sebastian nem adott fel semmit. Továbbra is nagyon összeszedett. Pocsékul indult az év, ami elromolhatott nála, az el is romlott. Az elmúlt öt évben elkerült balszerencse most egyszerre szakad a nyakába. Van ilyen néha, de ő nem tört meg, továbbra is éhes a sikerre, motivált, a dolgok pedig gyorsan változhatnak” – mondta Christian Horner a jelenleg a bajnokság 5. helyén álló címvédőről.
“Sebastiannak tényleg rosszul indult ez az év, borzasztóan peches volt, egy tiszta hétvégéje sem akadt, mindig történt valami. Majd meglátjuk, hogy alakul a szezon második fele, mindenesetre az önbizalma töretlen és továbbra is az a célja, hogy megvédje a címet.”
“26 éves, nagyon motivált, a négy bajnoki cím, a számtalan pole és futamgyőzelem után pedig már semmit sem kell bizonyítania – ha holnap kiszállna, akkor is a legnagyobbak közé tartozna már. De igazi versenyző, küzdeni akar.”