Már a múlt héten megírtuk, hogy az alapító-tulajdonos Tony Fernandes napokon belül eladja a Caterham F1-et, most pedig újabb részletekkel bővült a sztori.
F1: Megvan az új Caterham-főnök? 1
F1: Megvan az új Caterham-főnök? 2

F1: Megvan az új Caterham-főnök?

F1: Megvan az új Caterham-főnök?

F1: Megvan az új Caterham-főnök? 6
F1: Megvan az új Caterham-főnök? 7
F1: Megvan az új Caterham-főnök? 8
Fotó megosztása:
F1: Megvan az új Caterham-főnök? 9


A német Bild értesülése szerint a sereghajtó brit csapatot egy svájci székhelyű, de közel-keleti befektető vásárolta meg az alakulat 20 millió eurós (6,2 milliárd Ft) tartozásával együtt.
Ami meglepő, hogy a leendő új csapatfőnökként azt a Colin Kollest nevezik meg, akit egészen eddig a 2015-ös beszállásra készülő román F1-es projekt, a Forza Rossa kulcsfigurájaként emlegettek. Hogy a román-német szakember érkezése a csapatok összeolvadását vagy a Forza Rossa bukását jelenti-e, nem világos.
A korábban a Jordan/Midland/Spyker/Force India, majd a HRT csapatfőnökeként dolgozó Kolles Cyril Abiteboult váltja a poszton, a francia szakember pedig visszatérhet a Renault F1-es motorgyártó részlegéhez, ahol – ha hinni lehet a pletykáknaka Red Bull beszállása után ő vezeti majd az átszervezést.
Érdekesség, hogy a holland De Telegraaf mást emleget az új főnökként: ők úgy tudják, hogy az egykori Spyker-versenyző, Christijan Albers lett a csapat vezetője.
Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy a hétvégi Brit Nagydíj előtt, vagy legkésőbb pénteken kiderül az igazság.