A Red Bull óriási blamát könyvelhetett el a két héttel ezelőtti hazai futamán, ami elsősorban a Renault-nak volt köszönhető. A francia gyártó motorjaival szerelt autók gyakorlatilag labdába sem rúghattak a Red Bull Ringen, az energiaital-gyártó négy járgánya közül csak egy ért be, Daniel Ricciardo a 8. helyet tudta megszerezni.
F1: Nem fog megint égni a Renault 1
F1: Nem fog megint égni a Renault 2

F1: Nem fog megint égni a Renault

F1: Nem fog megint égni a Renault

F1: Nem fog megint égni a Renault 5
F1: Nem fog megint égni a Renault 6
Fotó megosztása:
F1: Nem fog megint égni a Renault 7


A Red Bullnál “elfogadhatatlannak” bélyegezték a Renault teljesítményét, de a motorgyártó főnöke azt mondja, a hétvégi Brit Nagydíjra javítottak.
“Pozitív hozzáállással érkezünk Silverstone-ba. Kimondhatjuk, hogy Ausztria elkeserítően alakult, de minden lehetséges forgatókönyvet részletesen megvizsgáltunk, és bízunk benne, hogy a hibák nem ismétlődnek majd meg” – állította a Renault Sport F1 vezetője, Remi Taffin.
“Két szinten is módosítások történtek: egyrészt a szoftverfejlesztés technikai oldalán, másrészt ellenőrzési téren, hogy még azelőtt elcsíphessük a problémákat, mielőtt komoly hibává válnának. Tiszta lappal érkezünk a hétvégére.”
F1: Nem fog megint égni a Renault 8


A hétvégi Brit Nagydíj az 50. lesz a sorban, de a Renault számára is lesz egy kis történelmi jelentősége: a francia gyártó 1977-ben Silverstone-ban küldte pályára a Forma-1 történetének első turbómotorját.
“Mindig öröm Silverstone-ba menni, hatalmas a tömeg, nagyszerű a hangulat, a nézők értenek a Forma-1-hez, emellett a klienseink háromnegyedének is ez a hazai versenye (Red Bull, Lotus, Caterham). Az pedig különös jelentőséget ad most, az új turbómotorok miatt, hogy a Renault 1977-ben itt mutatta be az F1 első turbóját.”