A Sauber eredetileg a Mercedes partnereként és támogatásával lépett be a Forma-1-be, azonban bő másfél évtizede a Ferrari lojális szövetségese. 
Az idén nyolc forduló után is pont nélkül álló svájci csapat versenyképtelenségében az olaszok nem túl jól sikerült erőforrása is belejátszik, így felmerült, hogy akár ők is átvehetnék a McLaren által jövőre üresen hagyott vásárlói helyet, de Hinwilben azt mondják, egyelőre kitartanak az olaszok mellett. 
F1: Kitart a Ferrari szövetségese 1
F1: Kitart a Ferrari szövetségese 2

F1: Kitart a Ferrari szövetségese

F1: Kitart a Ferrari szövetségese

F1: Kitart a Ferrari szövetségese 4
Fotó megosztása:
F1: Kitart a Ferrari szövetségese 5


“Továbbra is jó a kapcsolatunk a Ferrarival” – mondta a Crash.netnek a csapatfőnök-résztulajdonos Monisha Kaltenborn. “Voltak már jó és rosszabb időszakaink együtt. Igen, pillanatnyilag elérhető a piacon egy olyan erőforrás, amelyikkel előnyben vannak a partnerek, az a motor uralja az idényt” – utalt a Mercedesre.
“Nekünk nincs meg ez az előnyünk, de tudom és bízom benne, hogy a Ferrarinál dolgoznak a javuláson, és már most is látjuk ennek az eredményeit. Jönnek a fejlesztések, de végső soron a teljes csomagról van szó, minden területen javulni kell” – magyarázta az F1-es történetének legrosszabb évét teljesítő csapat vezetője.
A Sauber – ha nem is ennyire – tavaly is küszködött az idény első felében, de a nyári szünet után komoly lendületet vettek. Kaltenborn szerint idén is sokat segíthet majd az augusztusi vakáció.
“Nagyon remélem, hogy júliusban is látunk valami előrelépést, de talán a szünetet használhatjuk majd ki, akkor vehetünk új lendületet. Persze azt sem szabad elfeledni, hogy az aktuális évre fordított erőfeszítések hiányozhatnak a következő idényben. Viszont a tavalyhoz képest megvan az a különbség, hogy jövőre nem jön olyan radikális változás, szóval az idei munka remélhetőleg hasznosítható lesz a jövő évi autónál is.”