A McLaren 2013-ban három évtizedes mélységbe jutott azzal, hogy az idény során a dobogóra sem tudtak felállni, ehhez képest a 2014-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon szerzett 2-3. új, pozitív fejezet kezdetét sugallta.
A melbourne-i eredmény azonban nem ismétlődött, a wokingi csapat az idény első harmadában visszatért a tavalyi szintre, a konstruktőri bajnokság éléről nyolc forduló alatt a 6. helyre csúsztak vissza a Force India és a Williams mögé.
F1: A McLarennek áldás a küszködés? 1
F1: A McLarennek áldás a küszködés? 2

F1: A McLarennek áldás a küszködés?

F1: A McLarennek áldás a küszködés?

F1: A McLarennek áldás a küszködés? 4
Fotó megosztása:
F1: A McLarennek áldás a küszködés? 5


Jenson Button úgy véli, hogy a mostani rossz évek hosszabb távon csak jót tesznek a McLarennek. 
“Ez a csapat hosszú éveken keresztül nagyjából változatlanul dolgozott. Nagyon sokszor közel jártunk a bajnoki címhez, második hely a konstruktőri versenyben, második egyéniben, ha pedig ilyen közel vagyunk hozzá, akkor nem szokás változtatni” – mondta a Crash.netnek a 2010 óta Wokingban szolgáló veterán.
“Nincs meg az igény és a késztetés a változtatásra. Ugyanazon az úton haladtunk hosszú éveken keresztül, ami persze hiba, mert időnként szükség van a változásra. De a változás ijesztő, mert szarul is alakulhatnak a dolgok.”
“Szóval a tavalyi rossz év bizonyos értelemben újabb világbajnoki címhez is segítheti a csapatot. A jövőben, amikor visszatekintünk, azt hiszem azt mondhatjuk majd, hogy valójában jól jött ez a csapatnak, mert így világos lett, hogy változtatni kell.”
“Sokszor közel jártunk a bajnoki címekhez, de sosem nyerhettük meg őket, mert eleve rossz irányba tartottunk, újítani kellett. Szóval a rossz évek nagyon is jól jöhetnek, szerintem ez biztos.”
A McLaren 2014 végén búcsút int két évtizedes partnerének, a Mercedesnek, és 2015-től a még régebbi társ, a Honda tér vissza motorszállítóként. Könnyen lehet, hogy a megújulás keretében Button is távozik, nyílt titok, hogy a vezér, Ron Dennis Lewis Hamiltont, Fernando Alonsót vagy Sebastian Vettelt szeretné az egyik autóban látni, ha megszerezhető valamelyikük.