Bár Michael Schumacher 2010-ben, F1-es karrierje újraindításakor a Mercedeshez igazolt, majd a három évvel későbbi végső visszavonulása után is a német márka kötelékében maradt, a Ferrarinál ugyanakkora becsben maradt.
Az elnök, Luca di Montezemolo most a Ferrari müncheni szalonjának megnyitóján is kitért a hétszeres világbajnokra.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Schumacher és Montezemolo Fotó: Europress


“Az elmúlt 14 évben a nyolc konstruktőri és hat egyéni világbajnoki címet szereztünk a Forma-1-ben. És amikor ezekre az eredményekre gondolok, a pilótákra, akiknek ezt köszönhetjük, egy név ugrik be azonnal, egy igazi hős, aki, örökre a beírta magát a Ferrari nagykönyvébe: Michael Schumacher” – utalt a 2000 és 2004 között a némettel zsinórban begyűjtött 5-5 bajnoki címre. 
“És reménykedünk” – tette hozzá, természetesen a még tavaly december végén agysérülést szenvedett 45 éves exversenyző felépülésére célozva.
Schumacher fél éve, december 29-én síelés közben bukott, az esésnél egy sziklába verte a fejét, két életmentő műtét után hónapokig kómában volt. Április eleje óta időnként az “éberség és tudatosság” jeleit kezdte mutatni, a múlt hétfőn el is szállították a grenoble-i kórházból, hogy a svájci családi otthonukhoz közelebbi Lausanne-ban folytatódjon a rehabilitációja. A Forma-1-es legenda egyelőre nem képes beszélni, de szemmozgásokkal, biccentésekkel kommunikál.
A hét elején Schumacher azzal került be a hírekbe megint, hogy egy “Árnyékharcos” nevű adattolvaj a grenoble-i zárójelentésével házalt különböző lapoknál, 15 millió forintnak megfelelő összegért kínálta a szigorúan bizalmas orvosi dokumentumot. A nyomozás folyik