Nyolc forduló után egyértelműnek látszik, hogy a 2014-es Forma-1-es idényben a Mercedes viszi majd a konstruktőri és az egyéni bajnoki címet is, az utóbbiért csak Nico Rosberg és Lewis Hamilton van versenyben. A küzdelem persze feszültséget szül, a csapat társfőnöke, Toto Wolff pedig nemrég már arra panaszkodott, hogy a két versenyzőjük rivalizálása, az intrika és titkolózás árthat a csapatnak.


1992 világbajnoka, Nigel Mansell a Williamsnél 1985-87-ben igen hasonló helyzetet élt meg Nelson Piquet-vel, de úgy hiszi, a Mercedesnél nem fognak elfajulni a dolgok: 
“Az a jó, hogy egy ilyen nagyszerű gyártónál, mint a Mercedes, amelynél ott van a legjobb motor, és amelyet kiválóan irányítanak Niki Lauda segítségével, szerintem nem nagyon lesz gond, már ha lesz egyáltalán. Ha valami akad is, az csak a pilóták vagy a hozzájuk tartozó mérnökök között alakulhat ki, de az ilyesmi viszonylag könnyen kezelhető” – mondta a Sky Sportsnak, majd a szabad versenyt méltatta. 
“És le a kalappal a Mercedes-csapat és az anyacég előtt, amiért egyenlő esélyeket, ugyanolyan autót biztosítanak a versenyzőiknek, és ezzel azt adják a Forma-1-rajongóknak, amit szeretnének: színtiszta versenyt! Nico és Lewis is mindent belead, őrülten küzdenek. Nagyszerű ez számukra és nagyszerű a sportág számára is. A Mercedesnek nem lenne kötelessége ezt tenni, szóval minden elismerést megérdemelnek, amiért így kezelik a helyzetet. Csak így tovább!”


“Világos, hogy a két Mercedes-pilóta végez majd az első két helyen a világbajnokságban. Hogy melyikük lesz a bajnok és ki lesz a második? Pillanatnyilag Nico a favorit, de Lewis bármikor az élre állhat. Sok futam lesz még, és a megbízhatóság és a szerencse is szerepet játszik majd.” 
Hamilton elmúlt hétvégéken látott hibái ellenére Mansell nem hiszi, hogy az angol pánikol Rosberg miatt és ezért túlerőlteti a vezetést, de azt az 1992-es bajnok is elismeri, hogy a Mercedes előnye mellett teljesen felesleges a versenyzőknek kockáztatni.


“Először is: Lewis egy nagyszerű versenyző. Amikor a dolgok jól mennek, mindenki dicséri a pilótát, amikor viszont rosszul alakulnak, az emberek nyomást gerjesztenek, amikor nem is kellene. A sajtó, a tévé, a kamerák – manapság már szinte mindent tudunk arról, hogy mit csinál egy pilóta, és egy apró hibát is óriásivá nagyítanak. Pedig csak kis hiba” – védte meg Hamiltont.
“Egyszerűen csak higgadtan és profin kell tenni a dolgukat. Övék a legjobb autó, a legjobb motor, mögöttük a legjobb konstruktőr. Nem kell túlbonyolítani, csak el kell végezni a feladatot, aztán amelyikük előrébb van, az lesz első, a másik meg a második.”