Kimi Räikkönen szerint több dolog együttes hatása okozza, hogy az idén nincs versenyben a világbajnoki címért, sőt csapattársától, Fernando Alonsótól is messze elmarad. Jacques Villeneuve korábban már kioktatta a finn világbajnokot, a kanadai szerint Räikkönen menjen szépen haza, ha nem megy neki az F1-ezés.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Räikkönen az idény eleje óta szenved a féktávokon, és a kanyarokba való befordulásoknál sem érzi az összhangot az autóval. A Ferrari próbál ugyan segíteni versenyzőjének, de Räikkönen folyamatosan szállítja a gyenge eredményeket.

“Ez nem azon múlik, hogy az új autók technikailag nagyon bonyolultak” – mondta Räikkönen. “A problémáim az autó viselkedéséből és a gumikból következnek, a kettő kombinációja adja a végeredményt.”

“Küszködünk a mechanikai tapadás hiányával és az egyensúllyal. Próbáljuk helyretenni a balanszot, de nagyon nehéz, én pedig utálom, ha az autónak nincs eleje. Most az a helyzet, hogy ha rendberakjuk az elejét, elveszítjük az autó hátulját, soha nem jön össze a tökéletes beállítás. Sok munka vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy sikerrel járunk.”

Ausztriában új megoldásokat próbált ki a Ferrari, de ezek nem hozták a várt eredményt. “Valami mással próbálkoztunk szombattól kezdve, de nem hiszem, hogy sok minden változott volna. Sőt a verseny egyes szakaszaiban teljesen elveszett voltam, de ha már elkezdtük, végig kellett csinálni a programot.”