A Ferrari májusban lemondott csapatfőnöke, Stefano Domenicali a héten a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) éves sportkonferenciáján szerepelt Münchenben, ahol a motorsport általános jövőjét, az új közönségrétegek, a fiatalok megszólítását illető témakör mellett természetesen a Forma-1-ről is beszélt.
A Ferrari-csapatot 2008-tól az idén tavaszig vezető olasz szakember szerint a 2014-es szezon pont úgy alakul, ahogy sejtette, és a Mercedes idei dominanciája az idei éven messze túlnyúlhat majd. 


“Világos volt, hogy az év elején erős csapatok meg is tartják majd az előnyt a nagy technológiai váltás miatt. A Mercedes nagyszerű felkészülési munkát végzett, hosszú ideig megtartják majd ezt az előnyt. A nagyjából-egészében bebetonozott szabályrendszer mellett nagyon nehéz behozni a lemaradást” – utalt arra, hogy az idei évre bevezetett új, 1,6 literes turbós V6-ps hibrid erőforrások érdemi fejlesztését február végén lezárták, és csak a téli időszakban, szűk három hónapban lehet dolgozni a további javításokon az újabb, a 2015-ös szezon előtti homologációs határidőig.
“Persze remélem, hogy a többieknek sikerül hamarosan felzárkózni, mert a versenyeknek érzelmileg be kell vonniuk a nézőket. Ha oda a szenvedély, az baj.”
Domenicali a saját jövőjét illetően nem árult el sokat: “Egyelőre kifújom magam. 23 évnyi megállás nélküli munka után most végre van egy kis időm, kihasználom, hogy a családommal legyek, ami jó, nagyon jó!”