A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel idén szenved, nem jönnek az eredményei, mialatt a Toro Rossótól előléptetett csapattársa a hátán viszi a Red Bullt. Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint a címvédő jobban tenné, ha a máshol keresné a jövőt, ugyanis a kanadai úgy véli, a Red Bull máris kiábrándult az egykori csodagyerekből.
A bajnokcsapatnál természetesen nem örülnek Vettel küszködésének, de a csapatfőnök, Christian Horner szerint “nem járt le a szavatossága” a pilótának, képes lesz javulni.


“Sebastiannak hihetetlen pechszériája van idén. Háromszor is kiesett, és ezeken kívül is nagyon sok műszaki problémája volt” – emlékeztetett a főnök az osztrák Servus TV adásában, hozzátéve, hogy ennek ellenére “nagyszerűen” viseli a helyzetet.
“Sok más versenyző már megtört volna, odalenne a motivációjuk. De nem ő! Ő még keményebben dolgozik, még jobban hajtja a csapatot. Ha pedig fordul a szerencse, az eredmények is jönni fognak.”
Vettel megítélését nem segíti Ricciardo remeklése, akit már a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda is leendő bajnokként emleget: “Elképesztő tehetség, nagyon rövid idő alatt nagyon magas szintre jutott. Mindene megvan ahhoz, hogy világbajnok legyen majd!” 
A Kanadai Nagydíj óta már Form-1-es futamgyőztes Ricciardo 83 ponttal a bajnokság harmadik helyén áll a két Mercedes-pilóta mögött, Vettel 60 egységgel az 5.