Fordulat történt Bernie Ecclestone Münchenben zajló büntetőperében, amelynek tétje, hogy vesztegetés miatt börtönbe kell-e vonulnia a 83 éves üzletembernek. Ecclestone ügyvédei az elmúlt napokban folyamatosan próbálták aláásni a német bankár, Gerhard Gribkowsky szavahihetőségét az ügyben, aki egyébként már jogerős börtönbüntetését tölti a 44 millió dollár miatt.

Forrás: Europress

Forrás: Europress

Forrás: Europress


Ecclestone-ék szerint a bankár zsarolt, azzal fenyegetőzött, hogy kiteregeti Ecclestone ügyeit a brit adóhatóság előtt, a 44 millió dollárt a hallgatásért cserébe kapta. Csakhogy a keddi tárgyaláson olyan dokumentumokat mutattak be, amelyek arról árulkodnak, hogy valójában Ecclestone lehetett a fenyegető.

Írásos feljegyzések születtek arról, hogy Gribkowsky arra kérte a titkárát, értesítse a német titkosszolgálat vezetőjét. Gribkowsky többször is gyanús alakokat látott kocogás közben, éjszaka rendszeresen hallott titokzatos kopogásokat. Gribkowsky ezeket 2004-ben a rendőrségnek is jelentette, a gyanú szerint Ecclestone így próbált rá nyomást gyakorolni a jogok eladása körüli időszakban.