Kimi Räikkönen két igen szép lotusos évvel tért vissza a Forma-1-be, így amikor kiderült, hogy 2014-ben régi csapatánál, a Ferrarinál folytatja, mindenki nyálcsorgatva várta a 2007-es bajnok és az olasz csapatnál már otthon lévő Fernando Alonso házi csatáját.
Ebből aztán nem lett semmi, Räikkönen a szezon kezdete óta küszködik, egy-két felvillanása akadt csak, amúgy jócskán el van maradva a spanyoltól.
Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, hogy ezt nem lehet sokáig folytatni, a 2014-es produkció kiábrándító:
“Ki gondolta volna, hogy egyáltalán visszatér a Forma-1-be? És ki gondolta volna, hogy aztán visszatér a Ferrarihoz? Senki, de most mégis ott van Maranellóban” – utalt arra, hogy Räikkönen pozitív és negatív értelemben is képes a meglepetésekre. 


“De ő vagy tövig nyomja a gázt vagy semmi. Olyan pördülései vannak, mintha a Forma-3-ban versenyezne. Ha már nem képes a Forma-1-ben helytállni, akkor inkább menjen haza. Tapasztalt pilóta, szóval nem lenne szabad újonc módjára versenyről versenyre kifogásokat keresnie. Rá kéne szánnia két-három hétvégét, hogy változtasson a vezetési stílusán, ha pedig nem megy, akkor baj van. Világbajnokként nem lehet így versenyezni, nincs pardon” – magyarázta a kanadai, aki egyébként bajnoki idénye után az egészen 2006 közepéig tartó pályafutása alatt soha többé nem nyert futamot. 
Az idény másik nagy csalódását Sebastian Vettel jelenti, a négyszeres bajnok peches, lassú, míg fiatal csapattársa, Daniel Ricciardo brillírozik. Villeneuve szerint ez a vég kezdete Vettel és a Red Bull viszonyában: 


“Négyszeres világbajnok, de a Red Bull egyre inkább úgy kezeli, mint korábban Mark Webbert. Úgy tűnik, eldöntötték, hogy inkább Ricciardóra koncentrálnak. Ki akarják csinálni Vettelt, mert már nem hasznos a Red Bull imázsa szempontjából.”
“És valóban, még egy ilyen idény nem fér bele. Már Helmut Marko is kritizálni kezdte Vettelt. Amikor pedig megrendül a csapat hite és megjelennek az intrikák, ott a vége.”