Az idény első harmadában a Mercedes a Forma-1 bő hat évtizedes történetében is ritkán előforduló szinten dominált, azonban a messze legjobb autó birtokában így óhatatlanul a csapat két versenyzőjének kell megküzdenie a bajnoki címért.
A Mercedes-csapat vezetésének egyik szeme nevet, viszont a másik sír, hiszen a Nico Rosberg és Lewis Hamilton között egyre jobban kiéleződő belharc rossz hatással van az abszolút teljesítményre.  


“Az elsődleges célunk az, hogy szabad versenyt biztosítsunk a számukra. Olyan kiegyenlített a küzdelem, hogy a világért sem szeretnénk kívülről belenyúlni, egyik vagy másik irányba befolyásolni” – magyarázta a csapat “frontember” társfőnöke, Toto Wolff az Osztrák Nagydíjon.
 
“Azonban emiatt volt is egy kis problémánk szombat délelőtt. Az utolsó edzés után nem voltunk olyan jó formában, a hangulat pedig rosszabb volt, mint a korábbi hétvégéken. Látjuk, hogy egyre élesedik a küzdelem, és emiatt csorbát szenved az átláthatóság. Ügyelnünk kell arra, hogy a csapat ne szenvedjen hátrányt emiatt.”
“A teljes csapatra, mindkét pilótára és a stábjaikra is tekintettel kell lennünk. Minden futamon tanulnunk kell, de ez csak akkor lehetséges, ha nyitott és átlátható a munkakörnyezet. És nem is csak a versenyzőkről van szó, a velük dolgozó stábokról is, akik szintén a csapat tagjai. Ők is versengenek egymással” – írta le a legtöbb Forma-1-es csapatnál ilyen-olyan szinten meglévő dilemmát.
“A versenyzők elsődleges célja az egyéni bajnoki cím megszerzése, míg a miénk a konstruktőri bajnokság megnyerése, és az, hogy emellett valamelyik versenyzőnk megnyerje az egyénit is” – összegzett az osztrák szakember.