F1: A Mercedes porig alázta a Red Bullt 2
Míg a Mercedes az időmérős nehézségek, a Williams meglepetés-pole-ja után is kettős győzelmet aratott a Red Bull Ringen, a házigazda alaposan leszerepelt: a Red Bull Racing és a Toro Rosso négy autójából csak egy ért be, a hazai pályán mindössze Daniel Ricciardo hozott egy 8. helyet.
A Mercedes fenékig ürítette a poharat: a stuttgarti gyártó hétfőn délután egy szépen csomagolt, de valójában gúnyolódó, kárörvendő üzenettel rúgott még egyet a már amúgy is földön fekvő Red Bullba.
“Az ezüst nyilak szárnyakat adnak” – forgatták ki az energiaital-gyártó szlogenjét. “A teljesítményt legjobban a barátok közti versengés ösztönzi. Épp ezért gratulálunk a Red Bullnak a spielbergi Red Bull Ring újranyitásához, és természetesen Nico Rosbergnek és az egész Mercedes AMG-csapatnak a fantasztikus versenyhez! Mercedes Benz – a legjobbat vagy semmit!”
F1: A Mercedes porig alázta a Red Bullt 3
A PR-lépésnek persze van előzménye is, az egész “úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött”, hiszen a Red Bull néhány héttel a verseny előtt egy szponzor után keresztelte át a korábban Niki Lauda nevét viselő kanyart a Red Bull Ringen, majd állítólag kidobták a Mercedes-csapat tagjait a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz szállodájából – vagy nem.