Fernando Alonso a vasárnapi Osztrák nagydíjon az 5. helyen vitte be a Ferrarit, megint jócskán túlteljesítve világbajnok csapattársát, Kimi Räikkönent (10.). 
A spanyol pilóta évek óta a Ferrari autóinak potenciálja feletti eredményeket hoz, amivel komoly elismerést is vívott ki a paddockban a rivális csapatok és pilóták részéről, de azt mondja, a tisztelet helyett inkább már díjakat, azaz dobogós helyezéseket, futamgyőzelmeket, bajnoki címeket szeretne.


“Hogy őszinte legyek, nem nagyon” – válaszolta a kérdésre, hogy elégtételt jelent-e a számára, hogy az Osztrák Nagydíjon ő volt a legjobb nem Mercedes-motort használó versenyző. 
“Már öt éve ez megy. Mindig jólesik, ha mások úgy látják, hogy a maximumot hozom, megvan a tisztelet a versenyzőtársak, a csapatfőnökök és szurkolók részéről. De jobban örülnék, ha nem tisztelnének, viszont több trófeát gyűjtenék” – magyarázta a futam után. 
“Jelenleg azonban nem vagyunk abban a helyzetben, szóval javulnunk kell, több dobogó, több győzelem kellene, még jobban kell segíteni a csapatot.”
Alonso 2010 óta tartó ferraris karrierje alatt háromszor lett második a világbajnokságban – 2010-ben és 2012-ben hajszállal lemaradva -, azaz a Red Bull-dominancia éveiben is kihívó volt, pedig logikusan Mark Webbernek “járt” volna a 2. pozíció.