Az év egyik leggyengébb futamát teljesítette a Red Bull hazai pályán, Sebastian Vettel műszaki hiba miatt kiállt, Daniel Ricciardo pedig csak nyolcadikként ért célba. Nemcsak a Red Bull, hanem az összes Renault-motoros csapat látványosan kínlódott a Red Bull Ringen, ezt nem is hagyta szó nélkül a címvédő.


Christian Horner csapatfőnök elfogadhatatlannak nevezte a Renault teljesítményét, azonnali változtatásokra szólította fel a franciákat. “Nagyon bosszantó, hogy olyan helyzetbe kerültünk, mint amilyenben vagyunk” – mondta Horner, amikor a Renault teljesítményéről kérdezték. “Nem felejtettük el, hogy sok közös sikerünk volt a Renault-val, az összes versenyt és a vb-címeket velük nyertük meg. De a helyzet jelenleg nem javul.”

“A megbízhatóság elfogadhatatlan. A teljesítmény elfogadhatatlan. Változás kell a Renault-nál, ez nem folytatódhat így tovább. Ami most van, az nem jó a Renault-nak és nem jó a Red Bullnak sem.”

“Továbbra is partnerként kell együtt dolgoznunk, mert jövőre sem lesz másik motor az autó hátuljában, de versenyképesek akarunk lenni, győzelmekre akarunk hajtani. Valaminek most már történnie kell, eddig akármivel próbálkoztak, nem működött.”

“Ez nem a mi dolgunk, nem a mi felelősségünk. Mi a végfelhasználók vagyunk, és nehezen viseljük, hogy nem ott tartunk, ahol szeretnénk.”

Rob White, a Renault helyettes ügyvezető igazgatója elfogadja a Red Bull kifogásait. “Amit most Christian érez, annak a következménye, hogy az autóból nem tudják kihozni a maximumot. Teljesen érthető, hogy emiatt ideges” – nyilatkozta White.

“Mindent megteszünk, ami csak lehetséges az előrelépés érdekében, szerintem korábban voltak is jelei a javulásnak. Tudjuk, hogy mit várnak tőlünk, egyénileg és kollektíven is el kell indulnunk a helyes irányba. A terveinket megosztottuk a Red Bull-lal is, a célok világosak és tudomásul vettük őket.”