Ausztria

Österreich: “Az eufória nagydíja. A GP, amelyet Didi Mateschitz a stájer pampákra varázsolt, az utóbbi idők egyik legjobb ausztriai rendezvénye volt”.
Die Presse: “Az F1 visszatérése a szurkolókat és a pilótákat is lázba hozta”.
Kronen Zeitung: “Show helyett katasztrófa: a Red Bull pórul járt a hazai pályán Spielbergben”.
    
Németország

Bild: “Hatalmas buli készülődött százezer Red Bull-szurkolóval a konszernhez tartozó pályán, de a világbajnok Sebastian Vettel ismét leszerepelt. Az év során harmadszor kellett kiállnia, a Renault kormányelektronikája megint csődöt mondott”.


Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Rosberg újabb lépése a vb-cím felé. A német pilóta ismét visszaverte Hamilton támadásait. Az F1 visszatért Ausztriába, de Vettel kiesett”
Stuttgarter Zeitung: “Minden gyönyörű volt a házigazdáknak Stájerországban, kivéve a futam végeredményét. Vettel a verseny közepén feladta, a világbajnoknak sürgősen szüksége van arra, amit az üdítős doboz ígér: több energiára”.
Die Welt: “A Mercedes elrontotta a Red Bull hazai versenyét. Az ezüst nyilak ismét kettős győzelmet arattak, Vettel már nem lehet önerőből világbajnok”.
Stuttgarter Nachrichten: “Vettel-katasztrófa, ennél rosszabb már nem jöhet. A Red Bull felsült százezer néző előtt a Red Bull Ringen. Vettel kiállt, Daniel Ricciardo pedig feltűnés nélkül nyolcadik lett”.
    
Olaszország


La Gazzetta dello Sport: “A Mercedes duplázott, Rosberg lerázta Hamiltont. Az utóbbi három futamon a német pilóta komoly lelkierőről és érettségről tett tanúbizonyságot, ezzel méltó címvárományossá lépett elő”.
La Stampa: “Előre a cím felé. Rosberg kevésbé hangulatember, mint Hamilton, ezért megbízhatóbb. Remekül illik egy közel tökéletes kocsihoz”.
Corriere della Sera: “Már megint a Mercedes. Hatodik kettős siker, már csak Hamilton húzhatja keresztül Rosberg számításait”.
La Repubblica: “Menekülés vagy gyorsulás? Mindegy, Rosberg a legjobb sebességbe kapcsolt, a Mercedes pedig ismét tisztázta, hogy ki diktálja a tempót”.
    
Franciaország

L’Equipe: “A győzelem kulcsa a stratégia és a bokszkiállások menete volt. Ezen a területen a Mercedes csapat tapasztaltabb a riválisoknál”.
Le Parisien: “Elmaradt a kézfogás a pódiumon, a díjkiosztásnál nem volt szemkontaktus, nem is beszélve a sajtótájékoztatóról. Rosberg és Hamilton az osztrák futamon is hadban állt egymással”.
Le Figaro: “A nyolcadik idei futamon a hatodik kettős siker a Mercedesnek”.
    


Svájc

Blick: “Rosberg sikeres, Hamilton ideges. A stájer népünnepély hazai fiaskóval végződött, csak Ricciardo nyolcadik helyen mentette meg a Red Bull becsületét”.
Neue Zürcher Zeitung: “Ricciardo két héttel ezelőtti, kanadai diadala után csalódott az osztrák közönség. A Mercedes ismét egyeduralkodó”.
Forrás: MTI