Fernando Alonso megtartotta ötödik rajthelyét az Osztrák Nagydíjon, a Mercedesszel és a Williamsszel nem bírt a spanyol. Noha a dobogó ismét messze volt, Alonso az év versenyének tartja a spielbergit. “A Mercedes és a Williams gyorsabb volt nálunk, dolgoznunk kell, hogy utolérjük őket” – mondta Alonso.


“Noha csak ötödik lettem, szerintem ez volt a legjobb versenyem idén. Végig küzdöttem, megtettem mindent, ami tőlem telt, de a Williamst és a Mercedest nem foghattuk meg. Őszintén szólva elképesztően gyors a Mercedes, Hamilton először az 5-ös kanyarnál kezdett támadni, a 8-asra már meg is voltam neki. Szinte hihetetlen, mit tudnak ezek az autók, más szinten versenyeznek, mint mi.”

“A versenyünk nem volt tökéletes, volt egy kis gond az elektromos rendszerrel, de ha rendben van, akkor sem lehettünk volna veszélyesek az előttünk végzettekre. Ugyanez a probléma Kanadában is előjött már, ha hirtelen nagy meleg lesz, rövidzárlat lép fel a hűtés hiánya miatt. Itt pedig nincsenek olyan hosszú egyenesek, hogy elég levegőt kapjon a rendszer, ezen dolgoznunk kell.” Alonso a Twitteren azt írta, hogy “71 időmérős kört” futott ma.

Kimi Räikkönen ismét alaposan alulmaradt Alonsóval szemben, csak a tizedik helyen zárt, de a finn szerint az autója lényegesen különbözött a spanyolétól. “Nem vagyok elégedett, de akkor sem lennék, ha pár hellyel előrébb értem volna be” – nyilatkozta Räikkönen. “Nem ezekért a helyekért akarok küzdeni, de a csapattal dolgozunk a fejlődésen.”

“Volt egy kis gond a fékekkel, túlmelegedtek, de a tempónk így sem volt elég jó. Volt egy-két pozitív jel ezen a hétvégén, összességében azonban még mindig nagy a hátrányunk. Az én autómra más elemeket szereltünk fel, mint Fernandóéra, ki akartunk próbálni néhány dolgot, de úgy tűnik, vissza kell térnünk a korábbi megoldásokhoz.”