Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szerint szó sem volt olyan fenyegetésről, hogy a gyártó az F1-ből való kilépésre készülne. Montezemolo múlt héten, a Wall Street Journalnak mondta, hogy az F1-ben nem jó irányba mennek a dolgok, és ha így megy tovább, a gyártó átnyergelhet a Le Mans-ra.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Montezemolo állítólag levelet is írt Ecclestone-nak, amelyben egy válságtanácskozás összehívását kezdeményezte az F1 jövőjével kapcsolatban. Úgy tudni, hogy a Ferrari nyilakozatait napirendi pontként tárgyalták az F1 Commission szerdai ülésén, a pökhendi hangnem miatt több kritikát kapott a Ferrari, amely magyarázat lehet Montezemolo legutóbbi nyilatkozatára.

“Levél Ecclestone-nak? Nem kell írnom neki, ha össze akarok hozni egy találkozót” – mondta Montezemolo. “Soha nem mondtam olyat, hogy kiszállna a Ferrari, de úgy gondolom, itt az ideje, hogy megvizsgáljuk a lehetőségeinket. A Ferrari mindig is sokat dolgozott olyan változtatásokért, amelyek a riválisok, a szurkolók és a média hasznára is váltak.”

“Azzal, hogy 64 éve a Forma-1-ben van, szerintem a Ferrarinak joga van a jövőn való gondolkozásra. Az F1 különleges sport, de tennünk kell valamit, hogy jobb legyen.”