A hét elején röppent fel, hogy az elmúlt években Hockenheim és a Nürburgring között rotálódó Német Nagydíjat 2015-től az új tulajdonos kezébe került utóbbi helyszín viheti tovább egyedül. A Nürburgringet birtokló cég, a Capricorn kedden sajtóközleményben gyakorlatilag megerősítette a fentieket.


Hockenheimben a szó szoros értelmében nagyon kiborultak: “Felháborító, hogy kiadták ezt a közleményt! A Forma-1-ben van egy íratlan szabály, hogy a tárgyalás közben nincs sajtóközlemény. Botrányos!” – mondta a hockenheimi pálya főnöke, Georg Seiler, aki szerint jogilag sem lenne lehetséges kitúrni őket.
“Ecclestone nem bonthatja fel a szerződésünket, és nem is fogja. Én fair, jó partnerként ismerem Bernie Ecclestone-t. Az az igazság, hogy nagyon megleptek ezek a hírek.”
Az Auto Motor und Sportnak adott interjújában azonban az F1 ura nem sok jóval kecsegtette Hockenheimet: 


“Tárgyaltam a Capricorn embereivel. A gond az, hogy a többi európai futamhoz hasonló bevételek kellenének nekik is. Mivel a Nürburgring közel van Spához, ugyanolyan ajánlatot tettem nekik, mint Belgiumnak” – utalt arra, hogy a pálya a jegyeladásokból befolyt összeget átengedi Ecclestone-éknak, akik cserébe alacsony rendezési díjat kérnek.  
“Semmi bajom Hockenheimmel, de úgy tűnik, ők nem képesek megfelelni a feltételeinknek. Különleges szerződést kötöttünk, hogy ezzel is segítsük őket, de ez nem maradhat így örökké. Ha a Nürburgringgel hosszú távra szóló szerződést kötünk, akkor az a legokosabb, ha felbontjuk a jelenlegi szerződéseket és már 2015-től az újat léptetjük életbe.”