A Mercedes nem örül előre Adrian Newey távozásának, a csapat szerint a technikai igazgató háttérbe vonulása nem befolyásolja a Red Bull versenyképességét. Newey a 2015-ös autó fejlesztését még viszi, utána viszont egyéb projektekre koncentrál, tanácsadóként továbbra is segíti a csapatot.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Mivel Newey befolyása jelentősnek mondható a Red Bullnál, sokan tartanak attól, hogy a szakember távozása után kártyavárként omlik össze az egész csapat. A Mercedes ugyanakkor úgy véli, alig lesz látható jele Newey háttérbe vonulásának.

“Továbbra is ott lesz a csapattal, bár csak tanácsadói és mentori szerepben” – vélekedett a Mercedes sportfőnöke, Toto Wolff. “Nem hiszem, hogy Adrian számára ez lenne a búcsú. Szeretne kapcsolatban maradni a csapattal, de úgy, hogy más feladatokra koncentrálhat.”

“Adrianben nagyon erős a versenyszellem, nincs kétségem afelől, hogy minden tőle telhető segítséget meg fog adni a csapatnak ahhoz, hogy újra győzzön.” Newey szerint sikerült felépíteni a Red Bullnál egy olyan erős szervezetet, amelyet az ő távozása sem ingathat meg.

“Rengeteg szakértelem és tehetség gyűlt össze Milton Keynesben, amelyet folyamatosan csiszoltunk az elmúlt években. Remélhetőleg ez tovább épül majd, de itt leszek, ha tanácsra lenne szükség. Remélhetőleg nagyon sima lesz az átmenet.”