A Forma-1-es csapatok mára egész aktívak a Twitteren, de a Lotus egyértelműen az úttörők közé tartozott mind a jelenlét idejét, mind a megosztott tartalmak jellegét tekintve. Az enstone-i csapat régóta szórja a vicces, frivol, csipkelődő üzeneteket, de volt, ami még nekik is soknak bizonyult.


Február elején a szocsi téli olimpia indulása alkalmából egy csókolózó férfipárt ábrázoló kép jelent meg tőlük, amellyel a homoszexuálisok oroszországi állami szintű diszkriminációjára emlékezettek. “A megnyitó előtt szeretnénk minden sportolónak sikeres téli olimpiát kívánni!” – szólt a  kísérőszöveg.
A Lotus néhány órával később törölte tweetet és bocsánatot kért: “Szeretnénk bocsánatot kérni a Twitterünkön megjelent nem hivatalos üzenetért, intézkedünk, hogy ne történhessen ilyen újra.”
Most hétfőn a Lotus volt brandigazgatója, Stephane Samson szintén a Twitteren nyilvánosságra hozta, hogy a februári eset az állásába került.
“Most hallottam, hogy kirúgtak a meleg sportolókat támogató tweetem miatt. Lotus=Putyin. Jobb, ha mindenki tudja” – írta, utalva arra, hogy a csapathoz idén csatlakozott orosz szponzorok keze lehetett a dologban.
Nem sokkal később a fenti üzenet is törlődött. “Bocs, srácok, pár tweetnek el kellett tűnnie. Már megint!”