Kevin Magnussen ugyan újonc az idei F1-es mezőnyben, ennek ellenére előnyben lehet a hétvégi Osztrák Nagydíjon. A pálya 2003 után tér vissza a naptárba, azóta kissé átépítették, az új vonalvezetésről pedig csak a dánnak van tapasztalata az előző szezonból.


“Furcsa, hogy ilyet mondhatok, de az összes pilóta közül valószínűleg én ismerem legjobban a Red Bull Ringet” – mondta Magnussen. “Tavaly a World Series by Renault két fordulóját is itt tartották. Nagyszerű hely, egy olyan pálya, ahol egy pillanatra sem lehet lazítani, mert mindig megy valahova.”

Magnussen szerint hiába van csak kilenc kanyar a pályán, fizikailag elég megerőltető a kör. “Egy igazán ‘egyenes’ egyenes van, és egy rakás gyors kanyar, végig koncentrálni kell, nem lehet lazsálni. De ettől igazán élvezetes, minden kör egy valóságos adrenalinlöket, mert a kanyarok csak jönnek és jönnek.”

“Sokat kell dolgozni egy körben, ezért különösen fontos, hogy az autó jól legyen beállítva. Úgy gondololom, hogy Auszriának helye van a naptárban, hardcore versenypálya, ahol a nézők is szenvedélyesek.”

A jelenlegi mezőnyből Felipe Massának, Fernando Alonsónak, Kimi Räikkönennek és Jenson Buttonnak van valamilyen tapasztalata a pályáról, sorrendben egyszer, kétszer, háromszor és négyszer versenyeztek rajta.