Sebastian Vettel számára a negyedik cím megvédése igen nagy kihívás, ugyanis a német pilóta nem “érzi” a 2014-es autót, küszködik a műszaki változások miatt. 
Vettel az idény elején többször is élesen kritizálta az új stílusú F1-et, de a Red Bull motorsportfőnöke a Kínai Nagydíj után leült és elbeszélgetett vele, világossá tette, hogy panaszkodás helyett igyekezzen alkalmazkodni – árulta el Helmut Marko:


“Azt mondtam neki: 50 mérnök dolgozik a motoron, de nem tudják helyre rázni; csúcsversenyző vagy, rajtad múlik a dolog, neked kell ezt megoldanod. Ha az autót nem tudjuk helyrerakni, akkor a legkézenfekvőbb (változó tényező) a versenyző. Neki kell jobban teljesítenie” – idézte a BBC az osztrák szakembert.
“A fő problémája az volt, hogy a visszaváltásoknál mindig instabillá vált az autó fara, ő pedig nem érezte a megoldást, nem tudott túllépni ezen. A gondok miatt talán nem is volt annyira lelkes, mint kellett volna, de mára ez megváltozott. Már Spanyolországban új hozzáállást láthattunk a sráctól.”
Marko azt sem titkolta, hogy az új csapattárs, a hét futam után Vettel előtt 19 pontta vezető Daniel Ricciardo formája is váratlanul érte Vettelt:
“Ahogy mindannyiunkat, Vettelt is meglepte egy kicsit Ricciardo. Ne feledjük, hogy nem teszteltünk rendesen. Mentünk egy kicsit, egy pár kört, ha jó napunk volt, de nem derült ki, mekkora potenciál van benne.”