Az amerikai motorsportszakember, NASCAR-főnök Gene Haas tavasszal Forma-1-es indulási jogot kapott, de nem akar kapkodni, a 2016-os belépésre építi a csapatot.
Az építkezéshez hozzátartozik a megfelelő szakembergárda összegyűjtése és természetesen a pilóták leigazolása is. Haas szeretne egy tapasztalt, hozzáértő F1-est, mellé pedig egy hazai, amerikai versenyzőt.
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 1
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 2

Danica Patricket nem izgatja a Forma-1

Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 18
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 19
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 20
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 21
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 22
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 23
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 24
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 25
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 26
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 27
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 28
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 29
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 30
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 31
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 32
Fotó megosztása:
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 33


“Nagyszerű lenne, ha találnánk egy amerikai pilótát, de rugalmasak vagyunk ebben a kérdésben. A végső döntés inkább múlik majd a tehetségen, mint a nemzetiségen, egyébként is nagyon fontos, hogy jól felkészülten, versenyzésre készen érkezzünk a Forma-1-be” – mondta nemrég. 
Az amerikai “kvóta” betöltésére adja magát Danica Patrick, a korábbi IndyCar-futamgyőztes pilótanő ugyanis jelenleg Haas NASCAR-csapatnál vezet. A Haas-alakulat leendő csapatfőnöke, Günther Steiner már a Kanadai Nagydíj hétvégéjén nyilatkozva sem zárta ki Patrick alkalmazását, és persze maga Haas is nyitva tartja ezt az opciót, sőt, a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában őt nevezte meg az “álomversenyzőnek”.
“A kérdés az álomversenyzőre vonatkozott!” – utalt arra, hogy a realitása kevés a dolognak. “De igen, Danica mindenképp megfelelne.”
Danica Patricket nem izgatja a Forma-1 34


Az USA-ban még az autóversenyzés iránt nem érdeklődők körében is közismert Patrick maga is arra utal, hogy valószínűtlen a váltás: 
“Egyetértek azzal, hogy bármi lehetséges, de egyelőre senki nem keresett meg ezzel. És ami a versenyzést illeti, jól is érzem magam a mostani helyemen. Most kezdek belerázódni a NASCAR-ba.”
“A Gene iránti tiszteletből mindenképp meghallgatnám, mit mond, de azt hiszem, lassan már öreg vagyok ahhoz, hogy egy harmadik karriert indítsak” – mondta a Toronto Starnak a pilótanő, utalva arra, hogy az F1-es bemutatkozás idején már 34 éves lenne.