Bár két hete már felröppent, hogy az egykori Force India- és HRT-főnök által vezetett román Forma-1-es projekt indulási engedélyt kapott 2015-re, valójában a helyzet még nem ilyen tiszta. A Forza Rossa egyelőre várja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos értesítését.
A projekt mögött álló romániai Ferrari-importőr, a Forza Rossa marketingigazgatója, Bogdan Sonea a román Gandulnak nyilatkozott:


“Igen, igaz, a Forza Rossa leadta a jelentkezését a világbajnokságban való részvételre, és most várjuk az FIA hivatalos válaszát” – mondta.
Sonea megerősítette Colin Kolles részvételét, azonban jelezte, hogy a csapat neve még nem dőlt el: “A Forza Rossa a pályázó neve, a Forma-1-ben induló csapat neve még nem dőlt el.” 
Egyelőre a projekt költségvetésének mértéke is bizonytalan, ahogy az is, hogy a Forza Rossa miatt logikusan Ferrari motorral indulnának majd, vagy épp a román szálon haladva a Dacia-Renault vonalon próbálkoznak majd.
“Erről egyáltalán nem beszélhetek, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a találgatásokat” ? mondta Sonea, aki arra azonban kitért, hogy a hírekkel ellentétben a projekt nem rendelkezik állami támogatással, “100 százalékosan magánfinanszírozású”.