Az olasz Corriere dello Sport, La Gazzetta dello Sport az Autosprint,  Ferrari-szakíró blogger Leo Turrini is arról tudósít, hogy a mercedeses Lewis Hamilton a héten Maranellóban járt a Ferrarinál.


A La Gazzetta dello Sport szerint a pilóta nem a Forma-1-es csapattal tárgyalt, egyszerűen csak autóvásárlási szándékkal járt Maranellóban, valószínűleg egy LaFerrarival bővíti autógyűjteményét. Az Autosprint újságírója azért felveti, hogy a látogatással Hamilton talán üzenni akart a Mercedes fejeseinek arról, hogy “a pilótapiac mindig nyitott”.
A Ferrarinál nem kívánták kommentálni a hamiltonos híreket.
Nehéz elképzleni, hogy bármilyen váltásra kerülhetne sor, ugyanis elvileg Hamiltonnak és a két Ferrari-pilótának, Kimi Räikkönennek és Fernando Alonsónak is biztos szerződése van 2015-re. Sőt, Alonsónak és az angolnak 2016-ig.


“Annyit tudok mondani, hogy Fernando nem öltözik ezüstbe, a közeljövőben legalábbis biztosan nem. Nicónak és Lewisnak is több évre szóló szerződése van a csapattal. Fernando az egyik legjobb pilóta az egész mezőnyben, de jelenleg nem tervezünk változást a felállásunkban” – mondta szerdán a Mercedes főnöke, Toto Wolff. 
Bár Räikkönen kimondottan küszködik, a korábbi spekulációkkal ellentétben, valószínűleg ő is a helyén marad 2015-ben. Autosprint szakírója, Alberto Antonini azonban megállapított, hogy a finn elődje, Felipe Massa szerepébe csúszott. “Egyelőre a csapat mindent megtesz Kimiért, kérdés persze, hogy meddig lesz ez így.”