Néhány hete már felröppent, hogy a Caterham F1 tulajdonosa, Tony Fernandes megunta a 2010 óta tartó toporgást, és a csapat, valamint az egész Caterham cégcsoport eladására készül. Ezt akkor cáfolták, de most még vadabb pletyka kelt szárnyra.
A Twitteren terjedő, de a svájci Speed Week által is publikált spekuláció szerint a Caterham-csapatnak vége van, már a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon sem vesznek részt, azaz csak 10 csapattal folyhat tovább az idény. 


Speed Week szerint a háttérben pénzügyi problémák állnak, és valószínű, hogy az F1 mellet a GP2-ből és Moto2-ből is kivonul Fernandes – a MotoGP alatti kategóriában az Air Asia Caterham csapattal vesznek részt.
A Caterham jövőjéről már a múlt hétvégén, Kanadában is pletykáltak, felmerült, hogy a Froma-1-es beszállásra készülő, az egykori Force India- és HRT-főnök Colin Kolles által vezetett Forza Rossa projekt a Caterham esetleges átvételére készül.
A Caterham idén Kobajasi Kamuival és az újonc Marcus Ericssonnal állt rajthoz, de a hozzájuk hasonlóan 2010-ben indult Marussiával ellentétben az idei nagy szabályváltozások mellett sem sikerült előrébb lépniük, ugyanúgy a mezőny végében vannak, mint a kezdetek kezdetén, sőt, inkább hátrafelé haladtak az évek során.