Daniel Ricciardo a Kanadai Nagydíjon megszerezte pályafutása első győzelmét, így harmadik helyen áll összetettben. Az ausztrál hátránya 39 pont a második Lewis Hamiltonnal szemben, de lehetne ez sokkal kevesebb is.


Ricciardo második hellyel kezdte az évet, de ezt elvették tőle az átfolyásmérő körüli balhé miatt, ezzel 18 pontot veszített. Malajziában nem ért célba, így két verseny után még nulla ponttal állt, azóta viszont szárnyal. “Képzeljük csak el, mi lenne, ha Danielnek nem lett volna két nulla pontos versenye. Sokkal közelebb lehetne Hamiltonhoz” – jegyezte meg keserűen a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.

Marko szerint nincs értelme összehasonlítani Ricciardo és Vettel eredményeit, már csak azért sem, mert a Kanadában sokáig előrébb lévő négyszeres bajnok versenyét a csapat szúrta el. “Sebastiant üldözte eddig a balszerencse, de amikor rendben volt az autó, bizonyított is. Pechje volt Kanadában is, amikor Daniel elé került, a hibás GPS és egyéb hibás számítások eredményezték a helycserét. A legkisebb mértékben sem Sebastianon múlt, hogy Daniel nem maradt mögötte.”