Bár a Ferrari komoly fejlesztési csomaggal érkezett a Kanadai Nagydíjra, a remélt áttörés, előrelépés elmaradt, a vörös autók ugyanolyan versenyképtelenek voltak Montrealban, mint előtte. Ugyan Fernando Alonso még bízik abban, hogy valahogy beérhetik a Red Bullt a konstruktőri versenyben, az elnök, Luca di Montezemolo nagyjából már bedobta a törölközőt 2014-re.


“Nem hiszem, hogy rövid távon csodát tehetnénk, de a keményen dolgozunk a jövő évre, ugyanis tisztában vagyunk vele, hogy az idénre végzett munka nem elégséges. Nehéz helyzetben vagyunk, de sok beszédnek sok az alja, ehelyett dolgoznunk kell” – mondta a Tuttosportnak.
Montezemolo azért a 2014-es autót sem írja le teljesen, hiszen az idei fejlesztések átvihetők 2015-re is.
“Egyértelműen sokat kell még javulnunk idén is, nagyon keményen hajtunk ezért. Mattiaccira (az új csapatfőnök) óriási kihívás vár 2015 kapcsán, nagyon sok területen kell előrébb lépni. Különösen azon kell keményen dolgoznunk, hogy sokkal jobban integráljuk a motort és a kasztnit.”
A Ferrari hét forduló után a 3. a konstruktőri versenyben, 52 ponttal a Red Bull mögött és mindössze 10-zel a Force India előtt.