Nemrég jelentették be, hogy idén – a verseny történetében első aktív versenyzőként – Fernando Alonso adja majd a rajtjelet a Le Mans-i 24 órás futamon.


Könnyen lehet azonban, hogy ennél még nagyobb ferraris kötődésű durranás jön a hétvégén, a spanyol El Mundo Deportivo ugyanis arról ír, hogy a maranellói márka bejelentheti, hogy maga is beszáll a tartóssági versenyzés prototípus-csúcskategóriájába, az LMP1-be. Ezt erősíti, hogy a szervezők is jelezték, hogy a szombati rajt előtt “egy nagyon fontos bejelentés” következik majd.
A Ferrarinál néhány évente bedobják a Le Mans-i indulás lehetőségét, bár eddig úgy tűnt, hogy Luca di Montezemolo elnök inkább csak a Forma-1-es érdekeik érvényesítésére használta ütőkártyaként a dolgot.
Az F1-ben idén bevezetett új, 1,6 literes, turbós V6-os hibrid motorokkal azonban az átjárás sokkal könnyebb az autósportos szakágak között, erre már az azóta távozott csapatfőnök, Stefano Domenicali 2013-ban utalt: “Az új motorok érdekes projektek lehetőségét vetik fel, de ennél többet nem mondhatok.”