A Red Bull idénre előléptetett tehetsége, a minden várakozást felülmúlóan szereplő Daniel Ricciardo rangos elismerésben részesül, 2014-ben ő kapja a Lorenzo Bandini-díjat.


Bandini az 1967-es Monacói Nagydíjon szenvedett halálos balesetet. 1992-ben, a tragédia 25. évfordulóján a tragikusan fiatalon elhunyt olasz tehetség nevét viselő díjat alapítottak, amelyet az F1 legígéretesebb fiatal versenyzői vehetnek át.
A díjról Bandini szülővárosa, Brisighella lakói és tanácsa döntenek, nem feltétlenül az eredmény számít, hanem hogy lehetőségeiből mennyit tud kihozni egy-egy pilóta.
A korábbi díjazottak között David Coulthard, Jacques Villeneuve, Jenson Button, Juan Pablo Montoya, Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Mark Webber, Lewis Hamilton, Robert Kubica, Sebastian Vettel és Nico Rosberg is szerepel. 
A díjátadóra hagyományosan egy rövid, 12 kilométeres diadalmenetben érkezik az aktuális kitüntetett, Faenzából Brisighellába közúton, az utcákon ünneplő tömeg sorfala mellett vezet a versenyző. (2009-ben Vettel a Toro Rosso faenzai bázisáról F1-es járgánnyal tette meg az utat, nem kizárt, hogy a tavalyig szintén az STR-nél versenyző Ricciardo is így tesz majd.)